Jaarthema

Als scouties geloven wij dat het anders kan. Door minder voedsel weg te gooien, minder energie te verspillen, minder afval te veroorzaken. En vooral met veel meer bewustzijn, meer liefde en meer respect voor de natuur. Daarom is het jaarthema dit jaar "Minder is meer".

Minder afval

Heel wat afval kan je vermijden en door te denken aan meer ecologische alternatieven ga je verspilling tegen. We doen daarvoor reeds enkele zaken zoals eten uit gamellen en drinken uit drinkbussen. Door nog beter te sorteren en afvalvrije spelletjes te spelen, gaan we het komende jaar nog extra ons best doen. Ook door niet te ver-bruiken maar te ge-bruiken of her-bruiken, kunnen we afval vermijden. 

Minder voedselverspilling

Verloren of gewonnen brood? We gaan verspilling van eten tegen en geloven in gewonnen voedsel in plaats van verloren kost. Een zevengangendiner met koelkastrestjes, vuile spelen met modder in plaats van pastasaus, miss wortelverkiezing met gekke groenten? Het kan allemaal dit scoutsjaar!

Minder energieverspilling

Hier brandt de lamp - niet. De groenste energie is energie die je niet verbruikt: lichten uit, waterspelletjes met regenwater, ecologisch afwassen en zo weinig mogelijk met de auto. Alle beetjes helpen om zo weinig mogelijk te verbruiken!

Help jij mee om samen met onze funktastische leidingsploeg te zorgen voor minder afval, voedselverspilling en energieverspilling? Samen gaan we voor MINDER IS MEER!

Vorige jaarthema's
2017-2018
2016-2017
2015-2016
2018-2019